28 de jul. 2013

Llei electoral, pobles veïns i enxufisme: PSOE.

Estava sec d'idees. Ni una ni mitja ni cap. No sabia com reactivar aquest blog. No será per falta de temes, perquè ens ho posen ben fàcil els (mal)governants d'aquest país. A l'Estat espanyol ho tenim igual o més fàcil encara. Clar, mana el Partit Podrit (PP) allà també. Però, i al nostre poble? Ací mana el PSOE. O no? M'ha vingut una idea!

INTRO.
A algunes persones us semblarà extrany que m'ho pregunte, ja que una persona que està posada en política local almenys deuria saber qui mana al poble. Però, xicos, m'ho posen ben difícil esbrinar-ho! Crec que no sóc el primer que es pregunta si al nostre poble mana un partit de dretes o d'esquerres, i és que tenim motius per  preguntar-s'ho. Motius que entendreu si seguiu llegint. Parlem de la llei electoral, dels pobles veïns (aquest perquè sé que a l'equip de govern li agrada molt fixar-se en els de fora, encara que mal i posant la pota) i enxufisme. Nem per feina!

HEM PERDUT LA POR.
Dutes a terme les darreres eleccions, van començar les converses a les barres dels bars, als parcs, a tot arreu. Comencen els comentaris i comencem a creure'ns que som catedràtics de la política local, com a poc. Als despatxos i a les seus dels distints partits (parle a nivell local) pareix que també comença aquesta roda de comentaris post-eleccions. I, pareix que un dels temes d'aquests comentaris vam ser nosaltres: la coalició Bloc-Compromís x Almenara. No creem que parlen a nivell local de nosaltres, som massa menuts. A nivell nacional han vist i veuen com som una alternativa seria al bipartidisme ranci fruit d'una Transcició que s'ha d'acabar ja! Si creixem a nivell nacional, en conseqüència creixem a nivell local. Tant nosaltres com la resta de partits menuts, els que eixim perjudicats d'una llei electoral que afavoreix el bipartidisme i l'alternància en el poder, més característica de l'època de la Restauració. Els menuts hem mirat a la cara els grans i no s'hem tirat arrere, hem perdut la por i tenim molta, molta, molta força, ganes i il·lusió. Pot ser per això l'equip de govern local o bé ens fa la pilota -ho agraïm- o bé es qüestiona si som d'esquerres o de dretes amb el propòsit de girar a una societat -cansada de les mentides- en contra nostra. Seguim!

ANEM PEL BON CAMÍ.
El 2015 hi ha eleccions, sinò hi ha d'anticipades. Les enquestes donen força al cooperativisme polític que proposa Compromís. Alguns veuen perillar el seu silló, el seu despatx i el seu poder. Tranquils, al poble ens queda molta feina a fer, som una coalició jove i estem aprenent encara. Però per al 2015... bé, ja arribarà. El cas és que hi ha que ja es prepara. Com el PSOE d'Almenara, que ja comença a posar-se nerviós i, en conseqüència, en evidència. Debateixen públicament sense arguments, sense idees, sense dades... i com diu Pablo Iglesias "debatir sin datos es de ser un impresentable". Doncs això tenim: un govern local impresentable i, afegisc, lamentable. Un govern que tira del passat i, damunt, malament. Ens diuen que que fa anys donarem suport a la moció que va posar al PP en el govern local, quan fou EUPV el partit que li va donar el seu suport i qui, considerem, que ja ho ha pagat. Per aquell temps el BLOC no es presentava. Al més pur estil Toni Cantó posen la pota a les xarxes socials i han de recular. La nostra coalició retira el suport al PSOE de Moncofa perquè aquest partit es nega a fer una auditoria pública, cosa que fa molta pudor a podrit. Per tant, no és una qüestió de ser d'esquerres o de dretes. Eixa qüestió se l'hauria de fer el propi PSOE. Però, ens quedem amb que anem pel bon camí. Parlen de nosaltres, i en contra nostra.

DESENXUFA'LS
Parlem molt de la mafia del PP, dels enxufismes del PP, de la corrupció del PP... Però parlem-ne del PSOE! Quan algú s'atreveix a dir que el PSOE fa olor, mala, de seguida eixen amb el conte de que ho demostre a un juí. Llàstima que per motius econòmics i falta de proves no es puga demostrar, però massa calla el PSOE, massa. Ningú afirma que siga un partit corrupte, almenys al poble. A Andalusia ja... El que sí afirmem és que hi ha enxufisme, ditocràcia, caciquisme... L'Ajuntament fa negoci amb els vots, compra el silenci amb treball. Es comenta al parc, al bar, a la penya... tots ho sabem, ara només cal perdre la por i mirar-los a la cara i cridar, no quedar-se callat. Ha de ser el poble qui diga "prou!" Nosaltres, de moment volem saber qui treballa per a l'ajuntament, com ha accedit al lloc de treball, perquè no arriba a tothom l'oferta de treball,, on s'oferta, qui decideix qui pot treballar per a l'Ajuntament i qui no....  DESENXUFA'LS!

"En definitiva, s'olora la por i el 2015 hi ha eleccions. El poble té l'última paraula en una llei electoral injusta que afavoreix els grans i la corrupció. Tu decideixes, eixim d'aquesta Transcició que s'ha fet massa llarga o ens quedem estancats en un bipartidisme ranci que provoca corrupció i mira més la butxaca de qui mana que pel poble. Rescatem persones o rescatem a la banca, tu decideixes. O ara o mai!"

Quique Castelló Abad.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada