26 de juny 2013

Un 6'5?

Alguns s'han encarregat de dir que hem viscut per damunt de les nostres possibilitats. Altres s'han dedicat a callar i deixar fer. Entre uns i altres ens han deixat amb el cul en l'aire. Ara, l'última: un 6'5 és la barrera a superar si volem obtindre una beca. No es tracta d'un 6'5 o no, es tracta de la nova llei d'educació que ens volen imposar els mateixos que ens volen llevar això: l'educació pública i de qualitat i en valencià. En definitiva, l'educació.

Doncs n'estem un poc farts ja d'aquesta broma de govern. Per cert, una broma ben pesada i sense cap tipus de gracia. Volen convertir els estudiants en competidors per tal d'aconseguir un futur més "digne". Amb competeixen? amb el mateix amic amb el que jugarà al carrer o amb qui s'asseurà al seu costat a l'aula. Implantar el mòdel de Corea, és a dir un dels països amb millors resultats acadèmics però un dels països on els suïcidis entre els més joves es multipliquen per la pressió fruit de la competència amb els seus propis companys i companyes de clase i de centre per traure millor nota. Això és el que volen?

A més, al nostre País Valencia la llengua pròpia quedarà en un segon lloc, ja que el govern de torn será qui decideix si aquesta será evaluada o no. I ací, amics i amigues, ja sabem qui ens (mal)governa i que decidirá. Més d'una volta he pogut escoltar a algun amic del partit podrit (PP) afirmar que la llengua és un tema secundari i que el que téprioritat és l'economia, i que la societat també queda, per tant, en un segon lloc. Així ens va: de cul!

Aquestes critiques són per un 6'5? no, això no és res comparat en tot el que volen fer. Però és un motiu més per tal d'eixir als carrers i començar a manifestar-se de debó. Adéu bipartidisme, benvingut el poder popular. El poble ha de començar a parlar i nosaltres volem ser la seua veu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada