23 de des. 2012

La partida continua.


El passat divendres, 21, de desembre el nostre col·lectiu  va voler celebrar la fi del món d'una manera un poc diferent, sense molta festa però amb molts somriures i amb una gran esperança de reviscolar com a poble.

Vam elegir per a l'acte un lloc que creiem que, tot i les ganes de la gent que el duu endavant, està tenint poques oportunitats de ser un centre on els joves puguen anar a passar una estona agradable. Vam elegir el Casal Jove perquè entenem que és un lloc molt adequat per a fer actes del nostre col·lectiu, un col·lectiu jove, amb ganes de fer coses pel poble i molta força de seguir endavant repartint somriures entre la nostra gent. Com la gent  del Casal Jove.

L'acte que vam voler dur a terme fou la presentació del llibre "Noves Glòries a Espanya" de Vicent Flor i editat per Vicent Olmos (Editorials Afers). L'acte el va presentar Robert Castelló, membre del Bloc Jove-Compromís x Almenara i secretari local del BLOC-Compromís, d'un mode breu i recordant perquè vam elegir la presentació d'aquest llibre a Almenara per a acomiadar-se del món: "aquesta presentació ens ve al pèl després d'haver rebut la visita del GAV, un grup que utilitza la violència per a fer-se notar". Tot seguit, Vicent Flor, juntament amb Vicent Olmos, va recordar l'episodi viscut a la FNAC de València, on el GAV els va llançar llibres i cadires.

Vicent Olmos va explicar perquè va decidir editar aquest llibre i com va ser tot el procés. També ens va contar alguna anècdota relacionada amb la portada del llibre. No es va allargar massa la seua intervenció i seguidament fou l'escriptor qui va començar a explicar el seu llibre. Aquesta intervenció fou més llarga i el grup de gent que hi havia va gaudir molt. Vicent Flor va arrancar alguns somriures però de seguida tornàvem a parlar del llibre i de les dades que se'ns dona en ell. Finalment es va obrir un torn de paraula on el públic va oferir debat i va aportar moltes idees. Just al final la conversació va girar, sobretot, entorn a la posició que el PSPV ha agafat en contra del nostre país i de la nostra gent.

En definitiva, el passat divendres vam estar al Casal Jove aportant un acte amb el qual el Bloc Jove d'Almenara s'acomiadava d'un món que, finalment i per desgràcia, segueix igual que abans. Res ha canviat. Els corruptes al govern, els pobres lluitant per sobreviure, els que manen rescaten bancs enlloc de persones, la nostra llengua xafada, els que ens han enganyat continuen intentant enganyar-nos i nosaltres seguim i seguirem lluitant per a canviar aquest món que intenten desfer-lo contínuament però que nosaltres aconseguirem fer-lo més digne, més habitable, més lliure. La partida continua.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada