3 de des. 2012

Almenara endavant.


Foto




Aquest cap de setmana he estat a la TNT (Trobada Nacionalista de Tardor) 2012 organitzada pel BLOC JOVE. Ha sigut la primera experiència en un acte d'aquest tipus a nivell nacional que Almenara ha assistit i ha tingut veu pròpia. A més, Almenara ha assistit representant a tota una comarca, donant veu a pobles de tot el seu voltant. Ara intentaré fer un breu resum, espere no deixar-me res perquè ha estat un cap de setmana intens i productiu.

Primer dia:

O nit. Vam arribar dels últims però de seguida ens posarem en marxa al ritme de totes les persones que ja estaven a l'alberg. Després de sopar férem activitats per a conèixer-nos millor entre tots ja que nosaltres no érem l'únic poble nou en la TNT. Després de repartir tasques i estar una estona de temps lliure vam anara dormir perquè al dia següent hi havia molta feina.

Segon dia:

El segon dia feia molt de fred, però m'esperava representar la comarca Camp de Morvedre-La Vall de Segó a la reunió amb els i les diferents secretàries comarcals d'arreu del país. En aquella reunió vam avaluar cadascú la nostra comarca i vam acordar un sistema de treball per a aconseguir una comarca forta i compromesa. Després escoltarem als companys de l'Alacantí, que ja treballen com a JaC (Joves amb Compromís) i els ha anat bastant bé. Més tard, abans de dinar vam escoltar a Rafa Beneyto parlar-nos d'economia. Per la vesprada vam assistir a diferents xerrades sobre economia i altres temes, però la que més dinàmica i en la que vam treballar més fou la xerrada "Ens ataquen!" on se'ns explicava com podem defendre-mos dels atacs polítics que puguem rebre. Just abans de sopar vam poder fer-li preguntes a Joan Baldoví, diputat al Congrés per Compromís, Enric Morera, secretari general del BLOC i diputat de Compromís a les Corts, i Mireia Mollà, diputada de Compromís a les Corts i representant d'Iniciativa. Van haver preguntes compromeses i d'altres menys. La meua fou per a Baldo, ja en privat perquè arribava l'hora del sopar i no arribava a hora: Quines polítiques hi ha plantejades des de Compromís per a reactivar el sector agrícola i reconvertir-lo en un mitjà de subsistència, ja que a Almenara moltes famílies viuen del camp? Baldo ens va prometre enviar-nos un correu amb una reflexió personal i intentar respondre-la. Després de sopar vam estar xerrant de tot un poc fins a l'hora de dormir, ja tard.

Tercer dia:
I últim. Vam estar a l'Assemblea Nacional on es van votar els nous i les noves conselleres nacionals i altres temes que foren aprovats per unanimitat. Després de l'Assemblea era hora de dinar, agafar les maletes i deixar enrere el fred d'un poble magnífic com és Biar.


Almenara segueix endavant fent-se un col·lectiu fort, però poc a poc perquè hem d'anar creixent des de baix cap a dalt. Ara cal que anem per feina i refem poble, refem comarca i refem país. 

Quique Castelló Abad
#RescatemPersones #AlmenaraNecessitaUnaCançó #AlmenaraTestime

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada