26 de nov. 2012

Les muntanyes d'Almenara podran callar, però nosaltres no.

Bona setmana, hui volem parlar-vos breument de la cultura al nostre poble i en especial dels concursos de poesia i narrativa que es duen a terme. No se'ns ha convidat a conèixer el seu funcionament però la gent ja ha transmès les seues queixes. Nem per feina!

Com tots els anys ha hagut un concurs de poesia al qual es pot presentar qualsevol persona interessada en guanyar o simplement en presentar el seu poema al poble. Aquest concurs es ven al poble junt al de narrativa i alguna cosa més com a grans actes per a mantindre la cultura al nostre poble. No volem eliminar el concurs de narrativa ni el de poesia, ens pareix molt bé sempre que funcionen bé. Perquè diem això? doncs és molt fàcil. Havem vist queixes primer per la tardança del jurat al haver de donar els guanyadors i després per la poca sensibilitat mostrada cap a la gent que s'ha esforçat del nostre poble. Gent jove que ens vol mostrar el seu talent. No és una qüestió de guanyar o perdre, és una qüestió de fer poble, de que el jovent d'Almenara torne a somriure i es senta volgut. Tal volta no és la millor poesia, no ho neguem però tal volta tampoc tenim el millor govern, ni la millor oposició, ni el casal jove és el millor que podríem tindre(perquè no vol qui governa) o tal volta no tenim els millors suports per part de les institucions per a la cultura i els joves. Per altra banda aquests actes no són prou per a mantindre la nostra cultura i fer-la reviscolar entre la joventut. I no, fer un acte referent a la fira d'abril andalusa enlloc de deixar fer un aplec de dolçaines i tabals rememorant el 25 d'abril, i haver-lo d'aplaçar a l'1 de maig no és de gran ajuda per a la nostra cultura (I Aplec de dolçaines i tabals d'Almenara organitzat per la colla Garramatxa) . Exigim com a poble, la nostra identitat.

Per tant, volem que la gent del poble que s'ha presentat al concurs de poesia, tant se val sigui una persona o dos, mostre els seus poemes al poble. Volem escoltar-los i volem llegir-los. Les muntanyes d'Almenara podran callar, però els joves tenim molt a dir i escriure.

#RescatemAlmenara #AlmenaraTestime #AlmenaraNecessitaUnaCançó

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada