6 d’oct. 2012

ACTUEM A LES AULES.



Bo, ja han passat festes i hem de tornar a la feina i als estudis. Els qui puguen, perquè a Almenara ho tenim complicat. Parlem de classes amb 40 alumnes que no poden dur a terme les classes d'EF, parlem d'alumnes que estan en l'útim curs abans de la universitat preparant l'examen que els marcarà la vida sense professor de castellà i parlem d'alumnes que han volgut elegir obtatives i no les han pogut fer. També parlem de la mariginació al valencià.

Recordem converses amb els companys i les companyes de classe a l'hora del pati, a l'hora del cafenet i a l'hora d'entrar a classe. Sempre ha hagut diferents opinions: "jo no vaig a manifestar-me per a defendre els drets dels professors perquè s'ho tenen molt ben montat", "els professors són els que ens ajuden i guien al llarg de la nostra vida"... fins ara. Aquest any al nostre poble els alumnes ja van tenint més clar el que està passant amb això dels retalls. 

Primer una de les classes del nostre IES no pot dur a terme amb facilitat les classes d'Educació Física, perquè ha caigut una plaça de professor i sense desdoblar la classe és impossible intentar estar atent als i a les 40 alumnes. Els alumnes tenen llocs buits al seu horari. Però no sols és això. La classe de 2n de batxillerat, que està preparant un examen des de ja que marcarà la seua vida, es veuen a hores d'ara sense que Conselleria no haja cobert la llarga baixa del professor que ha patit un accident. També ha estat el cas d'alumnes, de 2n de batxillerat, que han volgut triar unes obtatives que a última hora han desaparegut perquè no han hagut prou professors per a dur a terme aquesta assignatura. Els alumnes ja s'han queixat al director del centre i el director del centre a la Conselleria d'Educació, però ja no hi ha respostes. Ací es queda tot en una bola que va fent-se gran i insofriblement insofrible.

També cal anomenar, de nou, a aquells alumnes que elegeixen donar classe en la llengua valenciana i no poden o no es vol que puguen. Està clar que allò de la lliure elecció queda molt lluny al nostre IES i hem de fer molta feina per a buscar un remei. Volem ensenyament en valencià!

Dit tot açò, d'una manera breu, hem de començar a moure's. Necessitem que la gent baixe al carrer i participe, no podran res davant un poble alegre, unit i combatiu. Actuem a les aules.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada