10 de set. 2012

Les festes del meu poble.





Hola!

S'acosten les festes i les penyes ja ultimen detalls. Reunions. Crits. Organitzar la penya. Compres. Però aquestes festes pareixen un poc diferents. Per una banda l'ajuntament s'esforça cada any menys en organitzar unes festes equilibrades i per a tot tipus de públic. Segueixen havent més actes taurins que una altra cosa. Espai! patrocinats per l'ajuntament, el nostre ajuntament. No tenim res en contra d'aquelles penyes que volen organitzar una vesprada de bous o de vaques. Ho dic perquè l'associació FABA treballa dia a dia per a organitzar uns actes diferents i econòmics sense deixar de banda la tradició taurina. Ha d'haver de tot.

Les festes que organitza l'ajuntament no són per a tots. Espai! les que organitza l'ajuntament. Si no fos per la participació d'algunes penyes i l'aparició d'altres associacions les festes serien pobres, tristes i ningú les esperaria. De debò. Les festes del meu poble són només per a uns pocs. 

Us comente: l'ajuntament compra quatre bous per a amollar-los al carrer. Quatre bous que han d'anar acompanyats cadascun d'un segur que no ix gratuït, per molt barat que siga. Que ho dubte. Quatre bous, més un o dos embolats. Estem parlant, els últims dies, setmanes, mesos i anys, d'estalviar per damunt de tot. Perquè no estalviem en bous? Que passa si en lloc de fer-ne quatre es fan dos o inclús un? Al fi i al cap l'ajuntament eixos bous els paga amb els diners de tots i totes. Les festes les paguem tots i totes. Ningú es lliura. Perquè no unes festes per a tots? Si les festes les paguem tots i totes, si cada persona és un món, i si per a gustos colors... Perquè no uns actes més variats? 
En el Bloc Jove Almenara volem unes festes per a tots, unes festes on no tinga cabuda la política que volen emprar els grans partits locals, amb el PSOE com a gran referent. En el BJA volem que entre tots fem la festa. Volem que l'ajuntament es limite a donar permisos, ajudes de material, protecció civil, etc. i una subvenció fixa, igual per a tots els que vulguen organitzar alguna cosa, tant penyes com associacions. I, sobretot i per damunt de tot, que l'ajuntament, una volta havent donat i fet tot això es limite a veure passar les festes i veure gaudir a tots els públics. 

Els últims anys, mesos, setmanes i dies venim parlant d'estalviar. Doncs, seriosament, posem-ho en marxa. Nem per passos, governants locals, poc a poc per a que no us n'aneu del camí.

1.Crear una comissió de festes entre penyes, associacions i ajuntament.
2. Retallar en bous pagats pel poble (ajuntament). Fent només un o dos el dia típic al poble. El primer dissabte de festes.
3.Deixar organitzar actes, sense posar traves, ajudant i sense intencions electorals a penyes o associacions (la comissió de festes).
4. Marcar un pressupost, la meitat de l'actual si cal, i subvencionar per igual a totes les penyes o associacions de la comissió organitzadora.
5. Retallar en actes absurds, com els típics còmics retirats que solen traure tallada del nostre genial govern local. Exemple: Pedro Reyes, vinga, en serio. És una broma de mal gust!!!
6. Pagant un bou, pagant l'orquestra del dissabte i els quatre actes que paga l'ajuntament suficient. Deixeu la resta a les penyes i associacions que ben bé saben de muntar la festa.
7. No us preocupeu pels vots que podeu restar llevant dos o tres bous més. Els vots no importen en festes.
8. De segur em deixe algun punt, disculpeu. 

A què ve tot açò? doncs a cavil·laments que té un estudiant quan duu tot un estiu treballant, un estiu que per a ell són les seues vacances, un estiu que no considera haver perdut perquè l'ha utilitzat per a organitzar unes festes més variades ajudat per unes persones que s'han marejat, han utilitzat les seues vacances o viatges per a organitzar junts unes millors festes amb un pressupost zero. Imagina't, sí tu, imagina't el que podrien fer aquestes persones i demés penyes i associacions amb la meitat de pressupost que es gasta l'ajuntament amb bous i actes insultants per a la població. 

Des d'ací proposem a l'ajuntament canviar ja. És hora de canviar les festes. És hora de que les festes les facen les penyes, les associacions i tot el poble. És hora de crear una comissió de festes entre penyes, associacions i ajuntament. És hora de fer les festes del meu poble de tots per a tots. 

Només em queda dir una cosa: enhorabona a totes aquelles penyes o associacions que organitzen les nostres festes. Si no fos per vosaltres no hi hauria festes. Endavant ;)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada