7 d’oct. 2012

Manifest del BLOC JOVE pel 9 d'octubre, diada nacional.






9 d'octubre: Alcem la veu, és el moment del poble valencià.
Som un poble amb un gran passat i volem tindre un llarg futur. El 9 d'octubre és la diada nacional dels i les valencianes que recordem la nostra història, que sabem qui som i sabem on volem anar. Havent superat els entrebancs durant segles, seguim vius i combatius en un present que ens obliga a seguir lluitant. Hui en dia formem part d'un estat centralista que margina i discrimina la nostra cultura, volent fer-la desaparèixer. A més, seguim patint per part d'Espanya un espoli fiscal que ens repercuteix greument en les, ja precaritzades pel Govern i la Generalitat, prestacions públiques.
Des del BLOC JOVE reclamem el 9 d'octubre com una data de reivindicació nacional on tots i totes, arreu del País Valencià, hem de plantar cara als atacs cap a la nostra terra:
- Perquè volem viure en valencià: rebutgem l'aplicació del decret del plurilingüisme aplicat per la Generalitat Valenciana en contra de totes les associacions que han demostrat sempre la seua aposta per la integració en totes 3 llengües. L'únic que persegueixen és eliminar les línies en valencià i imposar un ensenyament més castellanitzat.
- Perquè volem autogovern: davant dels atacs a les competències autonòmiques amb l'excusa de la crisi, nosaltres ens reafirmem en la voluntat de gestionar els nostres propis afers. Ells són qui han balafiat els diners de tots i totes, el País Valencià no ha de vore's mermat institucionalment per culpa d'un grapat de corruptes.
- Perquè volem el benestar de la nostra societat: cal que fem fora els i les culpables de la crisi i que deixem de pagar-ho tots i totes. Entenem el nacionalisme com una reivindicació nacional, però també social. Els i les ciutadanes del País Valencià mereixem una vida digna, un futur digne, així com qualsevol altre poble.
- Perquè volem els nostres diners a casa: estem en contra de la redistribució estatal dels recursos on el País Valencià sempre paga més del que rep, quedant per sota de la mitjana espanyola havent sigut dels que més hem aportat. El nostre concepte de solidaritat busca la igualtat territorial, però no podem permetre que ens gestionen els diners els qui després ens empobreixen.
- Perquè volem viure en una democràcia: la repressió policial que hem viscut a la nostra terra els darrers mesos en la ja coneguda #PrimaveraValenciana deixa clara la postura dels nostres polítics. Saben que si ens ajuntem tots i totes els podem fer caure, i la seua resposta és la violència. El jovent valencià hem demostrat, una vegada més, que eixirem als carrers a defensar la democràcia sempre que faça falta.
Estes raons, i moltes més, ens espenten a seguir treballant per l'autodeterminació. Perquè no serem lliures mentre vivim a un estat opressor. Cal que construïm, entre tots i totes, un futur pel poble valencià sota els valors de la igualtat i el respecte. Som el valencianisme polític d'esquerres i ecologista, que treballa per un País Valencià diferent, més nostre, més just. Este 9 d'octubre ens vorem als carrers, cridant ben fort qui som i què volem. Cal que perdem la por, cal que ens unim, i entre tots i totes fer-los arribar que ja no ens alimenten les molles, que volem el pà sencer.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada