18 d’abr. 2012

EL MAL QUE VINGUÉ D'ELLA...

Després d'aquesta entrada de segur que m'apareix algun pardalot diguent que "els del Bloc-Compromís sempre esteu en la tonteria aquesta de la batalla d'Almansa" i de segur que el mateix pardalot no té ni idea del que va suposar aquest fet històric per a nosaltres, els valencians. També ens recordaran que d'allò ja fa més de 300 anys, però nosaltres recordem que el mal que vingué d'ella encara
es nota en el poble valencià. 



Joan Baptista Basset va capitanejar la revolta valenciana contra el govern absolutista i centralitzador de Felip V, insurrecció a la qual se sumaven les reivindicacions dels camperols contra els nobles, i les dels comerciants i menestrals de les ciutats contra el poder dels francesos i a favor del lliure comerç amb Holanda i Anglaterra. Així esdevingué cap dels maulets, els lluitadors per la causa de la terra i del rei Carles, en contra dels «botiflers», nobles i partidaris del borbó Felip.
El 25 d'abril de 1707 va tindre lloc la batalla d'Almansa on les tropes de l'arxiduc Carles d'Austria eren poques i  mal organitzades. Aquella batalla es va perdre i com a conseqüència es va promoure el Decret de Nova Planta que ens deixa orfes d'identitat i de llibertats als valencians. 

Aquell fet va suposar un abans i un després al País Valencià, i a les demés regions dels Països Catalans, perquè el borbons es feien càrrec del govern i des d'aquella data, exceptuant les repúbliques a l'Estat espanyol i les dicatdures, havem estat baix les seues ordenances. Hi ha una dita "el mal que vinga d'ella encara arrassa a tot un poble" i es què aquests dies pròxims al 14 d'abril havem vist notícies de com el nostre Borbó en temps de crisi al seu Estat s'ha fugat de caceria d'ELEFANTS!! Mentres Rajoy va anunciant retallades en educació, sanitat i serveis públics, apa! però està deixant-se la pell defenent una empresa privada, espanyola, però privada al fi i al cap. Els botiflers d'ara. 

Ara, en privat o públicament, rebrem alguna crítica per haver recordat la batalla d'Almansa però els valencians vam ser ocupats... però no vençuts! Ara tenim el poder, limitat, d'aonseguir fer-se un lloc amb el nacionalisme valencià que va creixent a poc a poc però sense parar amb Compromís. I en un futur aconseguirem aturar-los, junts i amb coratge els aturarem. És el nostre compromís!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada