22 d’oct. 2012

Almenara, t'estime (de nou).




El títol d'aquesta entrada no vol dir que hagem deixat d'estimar en algun moment el nostre poble, sinó que tornem a escriure sobre aquest tema. En l'entrada anterior no volíem avorrir-vos i ens deixarem l'explicació de la campanya per a aquesta. 

Anem situant-nos, el PP valencià (així s'anomenen ells) va fer pública una notícia on s'afirmava que es retirarien les subvencions a totes aquelles formacions polítiques o no que portaren en les seues sigles "País Valencià". Amb aquest nom anomena molta gent el nostre territori, és més al preàmbul de l'Estatut de la vergonya, per als valencians i valencianes, posa ben clar que està acceptat aquest nom junt al de Comunitat o Regne. Res, el PP no sap per on eixir i ha de retreure la tàctica de l'anticatalanisme i l'antivalencianisme. 

Molt abans d'això, el Bloc Jove va llançar una campanya per a reivindicar la nostra llengua, cultura i història. Aquesta campanya consisteix, ni més ni menys, en uns cartells on posava "País Valencià, t'estime", tampoc som tan violents al fi i al cap. A banda de reivindicar, la campanya serveix per a mostrar sense por i amb simpatia la nostra estima pel nostre territori. 

Parlant i deixant-ho de parlar va sorgir la idea de fer les samarretes i els pins amb aquests cartells. També vam pensar que seria interessant portar la campanya als nostres pobles i mostrar obertament l'estima al nostre llar. A Almenara començarem la campanya proposant-vos a tots vosaltres que poseu en els vostres murs de fèisbuc, tuiter i demés xarxes socials obertament "Almenara, t'estime". 



La raó d'aquesta campanya al nostre poble és fàcil d'explicar. Al nostre poble s'han deixat de banda moltes coses per què a uns quants que governen continuen asseguts als sillons. No només tenen culpa els que governen, sinó la nefasta i inútil oposició a l'ajuntament que exerceix el PP. A Almenara la cultura valenciana no compta, el més clar exemple el trobem quan l'any passat en les festes es va dur a terme una exposició de quadres sobre la pilota valenciana, esport autòcton del País Valencià, i la difusió en contrast amb altres exposicions d'altres temes, igual de bones, va ser nula. No hi ha més responsabilitat que la de l'equip de govern local. A Almenara s'han deixat de costat els joves, només hi hs pronunciaments per als joves quan fa falta fer míting als plens. A Almenara s'ha deixat de costat els nostres paisatges més reconeguts a fora del poble, exceptuant els Estanys o s'està treballant per a millorar-los, com la muntanya del castell custodiada per un polígon a mig fer o terrenys de Montalmenara intercanviats per un edifici faraònic al més pur estil del PP valencià, on les parets són de vidre i l'anomenem Ajuntament. A Almenara s'ha deixat de costat el poble; les persones, la nostra identitat com a poble, les nostres tradicions (a banda de la taurina hi ha més), la nostra llengua...


 A Almenara s'ha perdut el respecte dels nostres polítics amb la nostra gent, amb el immillorable exemple del nostre alcalde. El més perillós ve quan comencem a perdre les ganes de lluitar, quan comencem a baixar el cap, quan la il·lusió se n'ha anat amb el vent, quan ens tanquem a l'IES i l'AMPA del centre ens deixa en els pantalons baixats als alumnes per motius ideològics, el problema ve quan la por comença a fer-se amb l'esperança. El més greu és que deixem fer i desfer als governants de torn. Veig un problema en els plens, la majoria de la gent és simpatitzant del PSOE i això és innegable perquè quan una persona del públic (asseguda al costat socialista) falta el respecte l'alcalde alça més la mà que quan la pròpia portaveu del PP, Alicia Bañuls, intenta parlar fora del seu torn de paraula. Els temps han deixat clar que Almenara perd amb la nefasta oposició dels populars que no diuen ni fan res i el govern socialista, deixant de costat les persones i prioritzant els seus seients a les institucions.

Almenara necessita recuperar el bell somriure, i ho necessita urgent. Els polítics no poden deixar a la gent nueta, sense protecció de ningú ni de res. Els polítics no poden desprestigiar la política mitjançant "enxufes" i la corrupció. Els polítics no poden parlar i prometre el que saben que no van a poder complir. El BLOC-Compromís X Almenara no ho va fer en cap moment, tot el que va prometre estava al seu abast. Però des de fora de l'edifici blau, la nau espacial que hi tenim per ajuntament, és complicat fer coses. Estem molt limitats, però estem en moviment tots els dies. No ens valen les paraules banals ja, volem accions i solucions.

Creiem que és important fer poble, és important tornar a ser un poble unit i alegre, i sempre que puguem combatir, quixar-se, aportar alternatives i demostrar que el poble està viu i no és propietat de ningú. Almenara necessita eixa unitat de poble per a eixir amb més facilitat d'aquest pou que ens han cavat els grans afavorint els més rics sempre. 

La nostra manera de fer política consisteix treballant des de baix cap a dalt; és a dir el primer són les persones del carrer, estudiants, treballadors i treballadores, aturats i aturades, tots i totes comptem, i després els demés. En la nostra piràmide, en el més alt estan les persones que com nosaltres viu el dia a dia, treballa, està aturada, emprenedors, etc. Nosaltres duem a terme la política des del carrer, amb la nostra gent, i aquesta campanya volem que la feu vosaltres. Estimeu sense por el nostre poble, digueu ben alt a tots i totes que estimeu Almenara. Digueu amb nosaltres: 

ALMENARA, T'ESTIME!!
#rescatempersones

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada