14 d’abr. 2012

14 d'abril, la república.



Hui, 14 d'abril, és el dia de la república i a molts se'ls puja l'eufòria per derrocar la corona o cremar esglésies. Altres preferim manifestar els nostres sentiments per internet mitjançant les xarxes socials.

 Al nostre poble, Almenara, sempre han tingut l'eufòria aquesta els mateixos. Aquests que s'omplin la boca de parlar de la III República. Els mateixos que es creuen i fan creure que ells són els únics perdedors de la guerra civil. Molta gent els vota, al PSOE, perquè els veuen com als únics que van lluitar i van perdre i van patir aquella postguerra. I esque és això el que ells han venut durant molt de temps i ho han sabut vendre. Ara venen que el PSPV és el partit valencianista per excel·lència. Els que guanyaren si que són els únics, però nosaltres els de l'esquerra som molts i tots vam perdre aquella guerra.

Canviant de terç, a l'entrada del poble hi ha una pintada "ARA MÉS QUE MAI SOM REPUBLICANS". És una pintada que no fa lleig i hi hauria que repintar-la, perquè no? A Almenara sempre ha hagut un moviment republicà, sense tindre res a veure amb el que comentàvem abans, i són habituals les pintades en les fatxades. Al polígon hi ha una, o hi havia, que deia "Volem la III República" o alguna cosa així. I es que uns van a per la tercera, que li donarem el nostre suport, i altres anem a per la primera. Perquè som País Valencià.

Tot i això, hi ha gent que amb sentiment republicà sap ben bé qui és cadascú. Però nosaltres no creem en una república que continue matant als valencians i valencianes, al nostre país, des de Madrid.


Ara al poble tenim un problema si volem investigar o informar-nos sobre aquell període al poble, no tenim arxiver. Ens van dir que les negociacions es reactivaren però de moment no tenim arxiver i tornem a dir SALVEM L'ARXIU HISTÒRIC MUNICIPAL!
continuarem parlant del tema...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada