4 d’abr. 2012

Aplec, faves, congressos i reunions varies!

Hui havem tingut una reunió molt, molt, molt interessant on havem planificat el nostre futur i, per tant, havem estat organitzant actes diversos a la localitat; uns ja els posarem en marxa l'any passat i altres nous.
Parlant breument sobre el col·lectiu: tenim un congrés comarcal, el qual el volem fer al nostre poble, i aplecs comarcals on organitzarem l'esmentat congrés. El 20 d'abril tenim una cita a Sagunt on soparem i començarem a parlar del futur a la nostra comarca.

Ja tenim planificat com serà l'aplec de la Vall de Segó. Durarà dos dies amb un dia amb una xarrada a càrrec de ACPV on ens parlaran de la situació de TV3 al País Valencià, després hi haurà berenar amb coques i mistela (com sempre). El segon dia, el fort, hi haurà concentració de dolçainers i tabalaters a la plaça del mercat i passa-carrer fins a arribar a la plaça l'església on tindrem un teatre-monòleg on se'ns parlarà del que va suposar la Batalla d'Almansa per als valencians i valencianes. Tot seguit els músics faran una tocada conjunta i al poble ressonaran els tabals i les dolçaines més fort que mai per a que se'ns escolte arreu del País Valencià. Després de la tocada hi haurà un correfoc pels carrers de dins del poble i al finalitzar sopar de pa i porta. Com a acte final organitzarem un concert de música en valencià amb cantautors coneguts i, si ens deixen, un concert punk-rock d'un grup local. Així serà el nostre programa de l'Aplec, ens queda parlar amb l'ajuntament i tirar el projecte avant.

Hem de donar les gràcies a la Colla Garramatxa d'Almenara que va començar aquest projecte ja fa uns anys, nosaltres només el fem reviure i esperem que us agrade tant o més que a nosaltres.

Hui també havem posat en marxa les FABA2012. Hem d'aclarir que és una associació cultural independent la qual els seus membres són majoritàriament del BJA-Compromís, per aquesta raó aprofitem les reunió del col·lectiu per a parlar de l'associació. Però volem que quede clar que no pretenem fer política des d'ací, només proposem unes festes alternatives i populars. També aprofitem per dir la conclusió que havem tret de les FABA2011: s'han notat a l'ajuntament, malgrat la seua poca col·laboració, i aquest any no tant sols hi haurà retalls en bous si no que també havem posat en marxa les converses per a que hi haja una possible col·laboració entre l'associació i l'ajuntament. EFECTE F.A.B.A!


REUNIÓ AMB L'AJUNTAMENT D'ALMENARA
Com us havem estat comentant aquests dies, havem tingut una reunió-entrevista amb dues regidores de l'equip de govern local on havem parlat i discutit alguns dels temes que entenem que són importants per a la localitat. Us pengem les preguntes i les respostes que obtinguérem en l'esmentada reunió, i també la nostra visió de cada resposta:

BJA-Compromís: Que s'està fent a les obres de l'entrada del poble?
AJUNTAMENT: s'està urbanitzant per a poder fer vivendes de VPO en un futur.
Entenem que tardarem en veure VPO en aquella zona que haguera pogut ser aprofitada per a fer altres obres de més importància al poble, com per exemple donar-li una bona entrada, i aprofitar les nombroses vivendes que ja estan fetes i sense habitants per a VPO.

BJA-C: En què es retallarà al poble per part de l'Ajuntament?
AJ: en cultura, en turisme, en esport, en arxiu, en personal, en patrimoni i festes. Però es pujarà l'inversió en serveis socials i atur, l'EPA es queda com està.
No estem a favor de les retallades en cultura perquè pensem que es té oblidada al nostre poble, ja que, tot no es fer concursos de narrativa i poesia. Les retallades en esport les entenem si es retalla per a tots igual i no s'afavoreix a ningú més que a un altre com fins ara. En arxiu l'ajuntament es va justificar dient que a l'empleat d'arxiu no li interessava el nou contracte, el cas es que a hores d'ara no tenim arxiu a l'ajuntament. En festes havem notat l'efecte FABA i veurem retallades en bous i per això les aprovem amb molta felicitat. També aprovem les noves inversions, però si només es poden mantindre també ho aprovaríem.

BJA-C: Tras-Castell, perquè no el vau poder aturar quan ja estaveu en el govern local? Perquè el defensareu? 
AJ: Quan entrarem ja estava registrat i tramitat el projecte de reparcel·lació que afectava als propietaris de les terres que ocupava el polígon. El defensarem perquè ja estava tramitat i no podíem fer altra cosa. 

BJA-C: penseu dissimular la desfeta en la muntanya?
AJ: Tenim en ment reforestar la zona, fer un ecoparc i falten empreses per a ocupar tot allò.
Pensem que ens l'han clavat. Si estaven en el govern tenen tot el poder del poble per a poder aturar-lo. I entenem les mesures de dissimulació de la desfeta al nostre paissatge d'insuficients i de quasi inútils.

BJA-C: En quina situació està Montalmenara en aquests moments?
AJ: el projecte està parat. Està tancat perquè és una propietat privada. 
Pensem que la situació és roina per al poble perquè és el "nostre" paisatge o almenys ho era... Adéu Montalmenara.

BJA-C: A les festes haveu dit que hi haurà retallades, de quina manera penseu retallar?
AJ: Retallarem en bous,  en el concert del dissabte i en tot el que es puga retallar sense llevar-li prestigi a les festes.
Nosaltres proposem unes festes més alternatives i més populars amb menys bous i menys despeses amb concerts. Aleshores aprovem el sistema de retallades en aquest punt i felicitem a les FABA per a haver aconseguit el que buscàvem durant molts anys en poc de temps.

BJA-C: Amb l'església havem topat (rises), la il·luminació de l'església es manté encesa durant tota la nit?
AJ: s'encenen de nit i es programen per a que s'apaguen a una hora determinada que no recordem exactament quina és. Els cap de setmana estan fins a més tard.
L'església que es pague les seues coses, ací també volem retallades!

BJA-C: Continuem amb l'església i la seua il·luminació, qui la paga?
AJ: Nosaltres. El PP està a favor de pagar aquestes llums però de posar-ne'n al castell no.
I si vosaltres esteu a favor perquè no lleveu les de l'església i en poseu a castell, per a una cosa que "tenim".

BJA-C: Hi ha alguna ajuda periòdica o puntual a la parròquia? 
AJ: només en festes. 

BJA-C: Quina regidoria s'ocupa d'aplicar propostes més ecològiques i naturals per a reduir costos i cercar metòdes més ecològics? 
AJ: Els metòdes més ecològics són cars i en aquests moments inviables. 
BJA-C: Com s'ha retallat en el sistema d'il·luminació dels carrers del poble? Aquestes mesures han costat diners?
AJ: en alguns carrers s'han apagat una farola sí i la següent no, és una mesura que havem posat en marxa. I no, no ens costa més diners.
Ens pareix bé sempre i quan siga de veres això de que no costa més diners, aprovem aquesta mesura.







Conclusió:

El col·lectiu ajudarà i criticarà tot allò que no li parega bé respecte al govern de l'ajuntament de poble, però des d'aquest moment anirem junts contra aquelles polítiques que pretenen carregar-se l'estat del benestar. I volem i demanem a EUPV que vinga amb nosaltres contra ells. També direm que sabem qui som nosaltres i qui són ells, no és un pacte com s'ha vingut dient des d'altres partits. 
+ Compromís

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada