16 de gen. 2012

Vull parlar d’un esport que molts pocs joves coneixen, i els que el coneixem ens considerem uns privilejiats perque molt poca gent pot presumir de coneixer un esport tant espectacular i tant nostre com és la PILOTA VALENCIANA.
Hi ha que s’oblida d’aquest esport bé perque li convé o bé perque no el coneix, per això nosaltres els joves hem de continuar-lo i no deixar que s’extinga. El coneixem poc perque a les teles no ens el trauen quasi mai, i si el trauen és molt poc, ni tan sols ens el trauen tot el que deurien en la nosatra tele autonomica. Està clar, doncs, que la pilota no és un esport remunerat per a ells. Per a nosaltres, però, és el millor esport. És possiblement un dels que menys diners moga però el trinquet, el lloc on es juga, és on més somriures i llàgrimes es veuen. Bé d’alegria o bé de tristesa, tant si val. És un joc on els contraris algun dia juguen al mateix equip, i ahí es mostra el companyerisme que hi ha entre tots dins d’aquest món. Al trinquet és un dels llocs on s’ha conservat la nostra llengua: el valencià, en una època que m’estimaria més no nombrar-la, per això hem de conservar els trinquets per si de cas algun dia ens toca guardar la llengua o guardar la nostra lluita. Del trinquet han nascut grans figures valencianes, que eixen molt poc a la tele, com el Rovellet, Genovés, El Surdo, el Nel de Murla, Juliet, Quart, i els que queden per vindre. Nosaltres ens considerem privilejiats per coneixer aquest esport proxim, valencià i popular. Hi ha qui no pot presumir d’açò. Al poble estem un poc abandonats, com molts altres clubs, perque clar “el futbol s’ho enduu tot o quasi tot” i per als altres no hi ha prou… 

M’alegre de que surten nous clubs d’esportistes femenins i masculins com és el cas de l’handbol i del club de triatló i per això estarem al seu costat des de COMPROMÍS i des del Bloc Jove Almenara. Ànims, força, il•lusió, coratge i VADEBO!
COMPROMÍS AMB EL NOSTRE ESPORT, una iniciativa del Blocjove Almenara.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada