10 de nov. 2012

Almenara necessita una cançó per a recuperar el bell somriure.

Fa mesos llançarem una entrada on parlàvem d'un festival de música en valencià al nostre poble, una iniciativa que vam anomenar "Almenara necessita una cançó". 


Aquesta iniciativa a més ens servia per a reivindicar la nostra llengua, la nostra identitat com a poble i per a atreure a la gent de fora a Almenara. Posarem l'exemple del Feslloch, un festival de música consolidat a Benlloch i on s'acosta gent des de tots els racons del País Valencià. 


A Almenara estem patint molt, com a tots els pobles, i necessitem acabar amb les cares llargues i dibuixar somriures en els rostres de la gent. La música és capaç d'això i molt més. Ens emociona i ens fa somiar, s'il·lusionem i ens dona coratge i ganes de continuar endavant. 


En aquests moments, en els quals ens estan putejant per tots els llocs que poden i s'obliden de rescatar a les persones però recorden massa als bancs i als "amigatxos", ens fa falta música de la nostra. En els moments en que veiem com murs de formigó tapen la nostra platja i ens priven d'un paisatge preciós en moltíssima vida per a posar vivendes infinites, ens fa falta música. En els moments que uns pocs intenten amagar la nostra identitat com a poble, ens fa falta la música. Per a recordar els bells temps, ens fa falta la nostra música, en la nostra llengua. 




Per això ens hem posat en marxa i volem portar música al nostre poble, perquè ho necessita. El dia 16 de novembre Eva Gómez, cantautora d'Almenara, farà una petita actuació en el Paulo Freire per a acompanyar l'homenatge a Joan Fuster i a la nostra llengua. I el dia 14 de desembre tindrem en el nostre poble a Andreu Valor presentant-nos el seu nou disc "A l'ombra de l'obscuritat". 


Almenara necessita una cançó per a recuperar el bell somriure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada